πίσω | τύπωσε

Ημερίδα για την κοινωνική κατοικία και την μεταρρύθμιση της πολιτικής για την στέγαση από τον Κυπριακό Οργανισμό Αναπτύξεως Γης (ΚΟΑΓ)Ημερίδα με θέμα "ΚΟΑΓ: Κοινωνική κατοικία – Προκλήσεις και η σύγχρονη Ευρωπαϊκή πρακτική", διοργανώνει ο Κυπριακός Οργανισμός  Αναπτύξεως Γης – ΚΟΑΓ, την  προσεχή Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018, στις 9.30 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Υπουργείου Οικονομικών. Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Εσωτερικών, Κωνσταντίνου Πετρίδη, ο οποίος θα ανοίξει τις εργασίες της.

 

«Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο της διαδικασίας της μεταρρύθμισης της πολιτικής για την στέγαση και την προσπάθεια ενοποίησης όλων των στεγαστικών βοηθημάτων και πολιτικών κάτω από ένα ενιαίο φορέα, τον Κυπριακό Οργανισμό Ανάπτυξης Γης.», ανέφερε ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Ανδρέας Φράγκος. Το κράτος και ειδικότερα το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με τον ΚΟΑΓ, καλείται σε δύσκολες κοινωνικό-οικονομικές συνθήκες και στα πλαίσια της κοινωνικής του ευθύνης, να αναζητήσει νέες προοπτικές για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του πολίτη» συμπλήρωσε ο κ. Φράγκος.

 

Τις εργασίες της ημερίδας θα χαιρετίσει ο πρόεδρος του Οργανισμού Housing Europe  κ. Cedric Van Styvendael. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό στεγαστικό οργανισμό με μέλη από 24 χώρες,  όπου διαχειρίζονται πάνω από 26 εκατομμύρια υποστατικά, που αναλογεί στο 11% των νοικοκυριών της Ευρώπης.  

 

Ειδικότερα στην ημερίδα θα παρουσιαστούν οι ακόλουθες εισηγήσεις:

  • «Κοινωνική κατοικία, φαινόμενα γκετοποίησης και στρατηγικές αποτροπής», μελέτη που διενήργησαν οι καθηγητές Δρ Σταύρος Κ. Πάρλαλης, Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνικής Εργασίας, Τμήμα Ψυχολογίας και Κοινωνικής Εργασίας, Πανεπιστήμιο Frederick, Δρ Βύρων Ιωάννου, Επίκουρος Καθηγητής Πολεοδομίας, Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Frederick και δρ Λώρα Νικολάου, αρχιτέκτονας, πολεοδόμος, επισκέπτης ακαδημαϊκός, Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Frederick. Η παρουσίαση θα γίνει από τον δρα Σταύρο Κ. Πάρλαλη.

Θα ακολουθήσει η εισήγηση με θέμα «Οριοθετήσεις και πεδία προσέγγισης της κοινωνικής κατοικίας» από τον Γαβριήλ Αμίτση καθηγητής ΤΕΙ Αθήνας και αντιπρόεδρο της Ομάδας Εργασίας του Housing Europe «Τα Εθνικά Συστήματα Στέγασης σε μετάβαση». Τις «Πρακτικές κοινωνικής στέγασης και χρηματοδοτικά σχέδια στην Ευρώπη και πώς η Κύπρος μπορεί να βοηθηθεί» θα αναπτύξει ο κ. Cedric Van Styvendael, Πρόεδρος του Οργανισμού Housing Europe.

 

 

Σχετικές Πληροφορίες:


 

 

Παρουσιάσεις Ημερίδας:


© Copyright - Κυπριακός Οργανισμός Ανάπτυξης Γης  |  Σχεδιασμός & Ανάπτυξη: Crucial Services Ltd

πίσω | τύπωσε