Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018
Αρχική Σελίδα ISO
Αναζήτηση:
Ο Οργανισμός
Μήνυμα από την αν. Γενική Διευθύντρια
Σκοπός Ίδρυσης
Σύσταση και Αρμοδιότητες
Κοινωνικός Ρόλος
Διοίκηση / Διεύθυνση
Στεγαστικά Σχέδια ΚΟΑΓ
Αναπτυξιακό Πρόγραμμα
Ετήσιες εκθέσεις & Λογαριασμοί Χρήσεως
Νομοθεσία
Έντυπα Αίτησης
Τα Νέα μας
Συνδέσεις
Επικοινωνία
Προσφορές Διαγωνισμών
Ανάθεση Δημόσιων Συμβάσεων

Μήνυμα από την αν. Γενική ΔιευθύντριαΜαρία Κυριακίδου

Aν. Γ. Διευθύντρια

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αναπτύξεως Γης ιδρύθηκε από το Κράτος το 1980 στα πλαίσια της κοινωνικής του πολιτικής στον τομέα της στέγασης.

 

Για 30 χρόνια αποτελούσε ένα από τους κύριους φορείς υλοποίησης της στεγαστικής πολιτικής του Κράτους, είτε εφαρμόζοντας δικά του Σχέδια ή αναλαμβάνοντας τη διαχείριση και προώθηση Κυβερνητικών Στεγαστικών Σχεδίων που διαχρονικά βοήθησαν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι.

 

Η πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να αναθέσει στον Οργανισμό το Σχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας για τις ευάλωτες ομάδες επαναπροσδιορίζει το ρόλο του Οργανισμού στις νέες πολύ δύσκολες συνθήκες που διαμορφώθηκαν στον τόπο μας.

 

Σ’ αυτή τη συγκυρία το Κράτος θέλει να βοηθήσει τους χαμηλά αμειβόμενους συμπολίτες μας που αγόρασαν κατοικία τα προηγούμενα χρόνια και λόγω της κρίσης δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις. Το Σχέδιο αποτελεί το τελευταίο δίχτυ προστασίας για τους χαμηλά αμειβόμενους προκειμένου να αποφύγουν την εκποίηση της κατοικίας τους.

 

Ο κοινωνικός ρόλος του Οργανισμού στον τομέα της στέγασης συνεχίζει μέσα στις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν στον τόπο μας και εμείς δηλώνουμε έτοιμοι να τον υπηρετήσουμε με συνέπεια.